WhatsApp Hesap Silme

WhatsApp Hesap Silme

WhatsApp Hesap Silme

WhatsApp Hesap Silme Nasıl Yapılır?

WhatsApp dünya çapında bir numaralı mesajlaşma uygulaması olsa da kimi durumlarda kullanıcılar WhatsApp hesaplarının silmeye ihtiyaç duyabiliyorlar.

Çeşitli nedenlerle WhatsApp hesaplarının silmek isteyen kullanıcılar WhatsApp hesap silme nasıl yapılır konusunu internet üzerinden yoğun bir şekilde araştırıyor. WhatsApp hesapları uygulamanın içerisinde silinebiliyor. Fakat kullanıcıların bu silme işleminde unutmaması gereken temel nokta WhatsApp hesap silme işleminin geri dönüşünün olmadığıdır. Yani hesabı yanlışlıkla silseniz bile bir daha aynı hesabı kullanamıyorsunuz. Facebook, Twitter ve İnstagram gibi sosyal medya platformlarında hesapları dondurma ya da devre dışı bırakma imkanı varken böyle bir durum WhatsApp uygulamasında kesinlikle söz konusu olmuyor. Bu sebeple WhatsApp hesap silme işlemine karar vermeden önce iyice düşünülmesi gerekiyor. Diğer birçok uygulamada geri dönüş yolu olurken WhatsApp bu anlamda odlukça katı bir tutum sergiliyor.

WhatsApp Hesap Silme Aşamaları

WhatsApp uygulaması diğer popüler sosyal medya uygulamaları aksine uygulama üzerinde hesabınızı silme imkanı sunuyor. WhatsApp hesap silme aşamaları ise şu şekilde gerçekleşiyor;

  • İlk olarak cep telefonunuzdan aktif halde olan WhatsApp uygulamasının açılması gerekiyor.
  • Uygulamanın en üst sağ kısmında 3 nokta üstü üste olan simgeye tıklanması gerekiyor.
  • Buraya tıklandığında ayaralar kısmı karşınıza çıkıyor.
  • Ayarlar kısmından ‘’hesap’’ sekmesine tıklanması gerekiyor.
  • Hesaplar kısmına giriş yapıldığında ise buranın en altında ise ‘’Hesabımı Sil’’ seçeneği yer alıyor. Burada cep telefonu numarasını uluslararası kodu ile yazmanız durumunda hesabınız kalıcı bir şekilde silinmiş oluyor. Eğer hesabınızı yanlışlıkla silerseniz tekrardan cep telefonu numaranız ile kayıt olmanız gerekiyor.

Eğer hesabınızı silerseniz hesabınızda yer alan tüm kullanıcılar, profil resimleri, konuşmalarınız ve kayıt altına almadığınız tüm belgelerde bir daha kurtarılamamak üzere siliniş oluyor. Bu sebeple WhatsApp hesap silmesi işleminden önce gerekli tüm bilgi ve yazışmaları kayıt altına almanız gerekiyor. Silme işleminde kayıt altında olan bilgilerinizin tamamen silinmesi 90 günlük süre zarfına kadar uzayabiliyor. Eğer silme işlemi ile ilgili çekinceleriniz var ise hesabınızı silmek yerine uygulamayı bir süreliğine silebilirsiniz. Uygulama yüklü olmadığı taktirde hiçbir suretle hesabınız aktif halde görüneyecektir.


3 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir